A Kner Tánc - Sport Egyesület bemutatása, működése

1999-ben pár fiatal kezdeményezésére és mint egy szegedi tánc egyesület kihelyezett tagozata városunkban megkezdtük működésünket. Önerőből működött klubunk amely így is nagy sikereket tudhatott magáénak, hiszen 2000-ben az Országos Bajnokságokon elindított 3 párosból, mind az országos bajnoki döntőben táncolhatott.

A nagy sikereknek és a sok fellépésnek köszönhetően egyre elismertebbek lettünk, és megnőtt az érdeklődés klubunk felé. 2001. januárjában megalapítottuk a Kner Tánc – Sport Egyesületet. Vezetője, és alapítója Tímár Krisztián diplomás táncpedagógus. Ekkor már az egyesület létszáma kb. 100 fő volt, igazolt versenyző 34 fő.

Elsődleges célja szervezetünknek a gyermekek, fiatalok művészeti sportra való nevelése. Versenytáncos nem mindenkiből lesz, de azok akik már a táncok alaplépéseit elsajátítják, kulturálisan és művészileg is sokkal gazdagabbnak érezheti magát. Kezdő táncosaink létszáma több,mint 100 fő, akik boldogan járnak el óráinkra, mert egy kellemes szórakozás és kikapcsolódás is egyben, és mind e mellett a társastáncok fortélyait is megtanulják. Aki kitartással dolgozik versenytáncossá válhat, hogy összemérje tudását más egyesület táncosaival. Versenyzőink már intenzív edzéseken vesznek részt heti 4-szer 2 óra. Ők kemény munka és kitartás után juthattak el a táncsport szintjére. Az év folyamán folyamatosan indulnak klubközi illetve rangosabb versenyeken kimagasló sikerekkel. A nemzetközi versenyeken is megállják helyüket.

Az oktatónk rendszerességgel jár továbbképzésekre, ahol mindig legújabb információkkal, tanácsokkal látják el a tánc nagy mesterei. Ezek a képzések feltétlen szükségesek ahhoz, hogy versenyzőink ne csak a magyar, de a nemzetközi színvonalnak is megfelelően tudjanak produkálni.

2010-ben Tímár Krisztián Amerikában vállalt állást, azóta Jenei Éva Evelin először megbízott képviselőként, majd 2012-től pedig az Egyesület megválasztott elnökeként látja el a vezetői tisztséget.